Моє фото
Юрій Петрович Ґудзь (1.VII.1956 – 20.II.2002) – поет, прозаїк, драматург, есеїст, публіцист, художник, філософ. Народився в с. Немильня Новоград-Волинського району на Житомирщині, помер у повних сорок п’ять років за трагічних і нез’ясованих обставин у Житомирі. Літературні псевдоніми Юрій Тетянич, Хома Брут, Хома (Іван) Брус. Член НСПУ (Житомир, 1991) та АУП (Київ). Багато подорожував, вів аскетичний спосіб життя, сповідував філософію летризму, макото, ісихазму. Засновник «Української Реконкісти». Автор поетичних книжок «Postscriptum до мовчання» (Торонто: Бескид, 1990), «Маленький концерт для самотнього хронопа» (Київ: Молодь, 1991), «Боротьба з хворим янголом» (Київ: Голос громадянина, 1997), романів «Не-Ми» та «Ісихія» (Кур’єр Кривбасу, 1998. – N6, 7, 2000. – N8,12; 2001. – N6.), книг прози «Замовляння невидимих крил» (Тернопіль: Джура, 2001), «Барикади на Хресті» (Тернопіль: Джура, 2009), «Набережна під скелями» (Житомир: Рута, 2012), «Barykady na Krzyżu» (Lublin, Warsztaty Kultury w Lublinie, 2014). Про автора: Невимовне. Життя і творчість Юрка Ґудзя: рецензії, статті, спогади, поезії, листи (Житомир: Братство Юрка Ґудзя, 2012).

суботу, 16 січня 2010 р.

Тернопільські книжки на Форумі презентували щогодини

Майже щогодини відбувалися презентації книжок на стендах тернопільських видавництв на XVI Форумі видавців у Львові.

Письменниця Ніна Фіалко презентувала свою книгу неподалік стенду видавництва “Навчальна книга — Богдан”, який на Форумі стоїть поруч зі стендом ще одного тернопільського видавництва “Підручники і посібники”.

— Представлення виглядає не зовсім класично, — розповідає письменниця. – Тут немає слухачів, ми не в окремому приміщенні. Я безпосередньо біля стенду розмовляю з читачами, відповідаю на їхні запитання та продаю книжки з авторським автографом. Люди до мене часто підходять і задають запитання.

Презентація романів практично лише почалася, тривала якихось 15 хвилин, а дехто з учасників Форуму уже купили книжки з рук авторки. Жінка презентувала свої романи “Повертайтесь журавлі додому”, “Зламані жоржини”, “Родинні гріхи” і “Небезпечна межа”. Стенди тернопільських видавництв “Навчальна книга — Богдан” та “Підручники і посібники” розташовані на другому поверсі Палацу мистецтв.

Ще одне тернопільське видавництво “Джура” у четвер представляло свої книги на третьому поверсі на стенді №340.

Як розповіла головний редактор видавництва Уляна Ванчура (47 р.), хітом продажу у четвер була книга Юрія Гудзя “Барикади на Хресті”.

– До книжки увійшла збірка коротких прозових творів і поема. Коштує вона 35 грн, — розповідає пані Ванчура.

У четвер на Форумі свої твори, видані у “Джурі”, представляли Микола Лазарович (“Легіон українських січових стрільців: формування, ідея, боротьба”) та Наталка Михно (“Аристократи духу”).

Кореспондент “20 хвилин” побував на презентації книги пані Михно. Біля стенду видавництва вона активно спілкувалася з читачами та ставила автографи на своїх книгах.

— Також розбирають дослідження наших авторів-істориків та історичні романи, — розповідає директор видавництва “Джура”. – Ми постійно проводимо презентації. Намагаємося у дообідній час презентувати по одному автору за годину.

У п’ятницю, суботу та неділю свої книжки представлятимуть ще багато тернопільських авторів. Тернополяни можуть потрапити на презентації Олександра Вільчинського, Василя Фольварочного та багатьох інших.

Багато тернополян приїхали на Форум, аби дешевше купити книжки, побувати на літературних дійствах.

— Я взяв відпустку на роботі, щоб потрапити на усі чотири дні Форуму видавців, — розповідає тернополянин Ярослав Шевчук (32 р.). – У п’ятницю хочу потрапити на ніч відеопрози та відеопоезії. Окрім того, закупився книжками, які не міг віднайти у тернопільських книгарнях. Були й негативні моменти на Форумі. Сюди приїжджав президент, і його охорона нетактовно до мене поставилася. Люди у цивільному вимагали, щоб я показав свою сумку і не одразу хотіли пояснити, хто вони такі.

Форум видавців у Львові триватиме до неділі. Потрапити на виставкові стенди та деякі літературні дійства можна, придбавши квиток вартістю три гривні.


Тернополь 2009-09-13

Джерело: Тернопільські книжки на Форумі презентували щогодини // http://te.20minut.ua/news/157601 (Тернопіль)

Немає коментарів:

Дописати коментар