Моє фото
Юрій Петрович Ґудзь (1.VII.1956 – 20.II.2002) – поет, прозаїк, драматург, есеїст, публіцист, художник, філософ. Народився в с. Немильня Новоград-Волинського району на Житомирщині, помер у повних сорок п’ять років за трагічних і нез’ясованих обставин у Житомирі. Літературні псевдоніми Юрій Тетянич, Хома Брут, Хома (Іван) Брус. Член НСПУ (Житомир, 1991) та АУП (Київ). Багато подорожував, вів аскетичний спосіб життя, сповідував філософію летризму, макото, ісихазму. Засновник «Української Реконкісти». Автор поетичних книжок «Postscriptum до мовчання» (Торонто: Бескид, 1990), «Маленький концерт для самотнього хронопа» (Київ: Молодь, 1991), «Боротьба з хворим янголом» (Київ: Голос громадянина, 1997), романів «Не-Ми» та «Ісихія» (Кур’єр Кривбасу, 1998. – N6, 7, 2000. – N8,12; 2001. – N6.), книг прози «Замовляння невидимих крил» (Тернопіль: Джура, 2001), «Барикади на Хресті» (Тернопіль: Джура, 2009), «Набережна під скелями» (Житомир: Рута, 2012), «Barykady na Krzyżu» (Lublin, Warsztaty Kultury w Lublinie, 2014). Про автора: Невимовне. Життя і творчість Юрка Ґудзя: рецензії, статті, спогади, поезії, листи (Житомир: Братство Юрка Ґудзя, 2012).

суботу, 29 грудня 2012 р.

Четвертий фестиваль-конкурс молодих поетів «Клекотень осені - 2012»

Четвертий фестиваль-конкурс молодих поетів «Клекотень осені - 2012»
Вівторок, 04 грудня 2012, 15:22 Д.Самаріна

Міжнародне поетичне братство Юрка Гудзя, редакція літературно-художнього журналу «Люблю+Слово» спільно з кафедрою українського літературознавства та компаративістики Навчально-наукового інституту філології та журналістики Житомирського державного університету ім.І. Франка провели четвертий фестиваль-конкурс молодих поетів «Клекотень осені - 2012».

Засновником фестивалю-конкурсу молодих поетів памяті Юрка Гудзя «Клекотень осені » був мистецтвознавець, етнограф, письменник, майстер декоративно-вжиткової творчості Анатолій Шевчук. І хоча його душа вже відійшла у вічність, та добру справу продовжують творити його однодумці.
Марія Масловська заступник директора ННІ філології та журналістики
Приємно те , що справу тих, хто так любив Україну, хто нею жив, продовжують і розвивають…
Галина Левченко докторант кафедри українського літературознавства та компаративістики
Цей конкурс саме для молоді, для цих людей..
Зазвичай у конкурсі беруть участь молоді поети початківці. Цьогоріч силою слова і новим баченням світу, що у чітких, а то й замислуватих фразах лягли на папір, змагалися і ділилися зі слухачами поети різного віку . Про нову поезію учасників конкурсу розповів голова журі, доктор філологічних наук, професор Петро Білоус.
Петро Білоус голова журі, доктор філологічних наук, професор
Вони тепер не пишуть твір на вільну тему аобо про Батьківщину, як колись, все більше показують себе, які є насправді.
Однією з призерок конкурсу стала аспірантка Катерина Марчук, в той час, коли поетеса давала нам інтерв’ю, про свою перемогу вона ще не знала.
Катерина Марчук номінантка конкурсу
Я вирішила взяти участ у конкурсі, бо побувала на батьківщині Гудзя, у школі де він вчився, поспілкувалась із людьми, з якими він спілкувався.




Немає коментарів:

Дописати коментар