Моє фото
Юрій Петрович Ґудзь (1.VII.1956 – 20.II.2002) – поет, прозаїк, драматург, есеїст, публіцист, художник, філософ. Народився в с. Немильня Новоград-Волинського району на Житомирщині, помер у повних сорок п’ять років за трагічних і нез’ясованих обставин у Житомирі. Літературні псевдоніми Юрій Тетянич, Хома Брут, Хома (Іван) Брус. Член НСПУ (Житомир, 1991) та АУП (Київ). Багато подорожував, вів аскетичний спосіб життя, сповідував філософію летризму, макото, ісихазму. Засновник «Української Реконкісти». Автор поетичних книжок «Postscriptum до мовчання» (Торонто: Бескид, 1990), «Маленький концерт для самотнього хронопа» (Київ: Молодь, 1991), «Боротьба з хворим янголом» (Київ: Голос громадянина, 1997), романів «Не-Ми» та «Ісихія» (Кур’єр Кривбасу, 1998. – N6, 7, 2000. – N8,12; 2001. – N6.), книг прози «Замовляння невидимих крил» (Тернопіль: Джура, 2001), «Барикади на Хресті» (Тернопіль: Джура, 2009), «Набережна під скелями» (Житомир: Рута, 2012), «Barykady na Krzyżu» (Lublin, Warsztaty Kultury w Lublinie, 2014). Про автора: Невимовне. Життя і творчість Юрка Ґудзя: рецензії, статті, спогади, поезії, листи (Житомир: Братство Юрка Ґудзя, 2012).

суботу, 4 липня 2015 р.

У селі Немильня Новоград-Волинського району влаштували літературні читання, присвячені 59 річниці з дня народження Юрка Ґудзя


У літературно-мистецькій програмі взяли участь колектив та учні Немильнянської школи, гості із Новограда-Волинського, Житомира і Києва. У Немильню вони приїхали із подарунками: піснями на слова поета, присвяченими йому віршами, картинами; віднайденими забутими публікаціями про письменника. Вже традиційно перед початком заходу гості відвідали могилу Юрка Ґудзя.
Юрко Ґудзь – український поет, прозаїк, драматург, есеїст, публіцист, художник, філософ, Член Національної спілки письменників України та Асоціації українських письменників. Голова обласної організації Національної спілки письменників Михайло Пасічник згадує:
"Гудзь був поетом-символістом. Його символом була книга "Барикади на Хресті". Цими барикадами він провістив українські революції – Помаранчеву та Гідності. Ми бачили в ньому перспективного лідера молодих літераторів і прекрасного поета. Він саме той верлібник, якій поставив верлібр на новий рівень".
Також присутні передали голові Киківської сільської ради лист-клопотання від облдержадміністрації з проханням перейменувати вулицю Леніна на вулицю імені Юрка Ґудзя.
Джерело: http://103fm.com.ua/news/49128-u-seli-nemylnia-novohrad-volynskoho-raionu-vlashtuvaly-literaturni-chytannia-prysviacheni-59-richnytsi-z-dnia-narodzhennia-yurka-hudzia.html

Джерело: http://reporter.zt.ua/news/17722-na-zhytomyrshchyni-na-den-narodzhennia-yurka-hudzia-vlashtuvaly-literaturni-chytannia

Фото: Леонід Шрайбікус.

Немає коментарів:

Дописати коментар